Åhus Akvavit breddar användningsområdet av snaps under midsommar
Sveriges högtider är starkt förankrade i vissa traditioner i mat- och dryckesväg. Snaps är en klassiker som står troget på bordet vid samtliga högtider. Men det är få som nyttjar snapsens fulla potential och använder akvavit till mer än nubben. För att bredda synen på hur du kan konsumera snaps har Åhus Akvavit tagit fram recept till midsommarbordets olika höjdpunkter.
Snapsinlagd sill
- 1 dl ättiksprit
- 2 dl socker
- 2,5 dl vatten
- 0,5 dl Åhus Akvavit
- Citronskal
- 10 korn svartpeppar
- 0,5 skivad rödlök
- 2 lagerblad
- 1 kvist rosmarin
- 1–2 burkar 5-minuterssill (neutral smak)
Häll vatten, ättiksprit och socker i en kastrull och värm upp tills sockret lösts upp. Låt svalna och häll upp lagen med resterande ingredienser i en burk och kyl i ett dygn innan servering.
Snaps till maten
En traditionell snaps ackompanjerad med glad sång.
Åhus Tonic efter maten
- 5 cl Åhus Akvavit
- Premium Tonic
- Is
- Citronskiva och rosmarin till garnering
Mät upp Åhus Akvavit i ett högt glas. Fyll på med is och tonic. Rör försiktigt runt och garnera med en citronskiva och en kvist rosmarin.
Åhus Akvavit
Pris: 269
Artikelnummer: 88301
Text. bild och recept – Åhus Akvavit