Du i Fokus
Dryck

Abbaye d´Aulne – julölet i den vita flaskan

skriv ut
Julölet från Abbaye d´Aulne är tillbaka. Det belgiska julölet i den vita flaskan lanserades förra året och är nu tillbaka i Systembolagets sortiment.

Abbaye d´Aulne är ett av totalt 23 erkända belgiska klosteröl. Julölet från Abbaye d´Aulne är en Triple ale 9% som är varmjäst i belgisk stil med en andra jäsning i flaskan. Det bärnstensfärgade ölet har doft och smak med sötma, inslag av fruktkaka, aprikosmarmelad, pomerans, ljus sirap och nötter. Abbaye d´Aulne Triple ale är fylligt, friskt och beskt med lite sötma. Det passar därför perfekt till julens mustiga maträtter.

Traditionell julmat bjuder på feta, syrliga, söta och salta rätter som gör att öl passar väldigt bra till. Beskan och kolsyran lättar upp de feta och salta smakerna i senap och skinka. Även till de flesta sillinläggningar är öl en perfekt matchning. Beskan är också ett fint komplement till det småvarma på julbordet och till Janssons frestelse.

Bryggeriet Abbaye d´Aulne ligger i regionen Vallonien i Belgien. Här bryggde Cisterciensermunkar öl redan under medeltiden. Bryggtraditionen pågick fram till 1849. Först 1950, alltså hundra år senare, startades bryggeriet igen. I dag bryggs klassiska belgiska specialöl enligt den gamla klostertraditionen med varmjäst öl som får efterjäsa i flaskan. Abbaye d´Aulne tillhör de erkända belgiska klosterölen.


Abbaye d´Aulne
Christmas Beer Triple ale

Artikelnr: 11293
Pris: 25,90 kr.

 

Text och bild – pressmaterial

 

Visited 57 times, 1 visit(s) today