Färskostfyllda kycklingrullader

skriv ut
4 portioner
  • 600 gr eller 4 kycklingfiléer, tex tunna minutfiléer.
  • 1 pkt Philadelphiaost karamelliserad lök
  • 1 stor gul lök
  • 1 msk smör & rapsolja
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 buljongtärning, kyckling
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Börja med såsen.

Dela löken och skiva den tunt. Värm upp fettet i en tjockbottnad kastrull, fräs löken tills den blir karamelliserad med inte bränd. Tillsätt grädden och smula ner buljongtärningen. Blanda om och låt koka ett par minuter, smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.

Banka ut kycklingfiléerna. Fördela osten jämt över filéerna och bred ut den tunt över kycklingen. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Lägg rulladerna i en ugnssäker form, häll över såsen, gratinera i ugn ca 20-25 minuter.

Servera med ris och en fräsch sallad.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 4, Blå 3, Lila 3 för en rullad a 125 gr, Grön 15, Blå 15, Lila 15 för all sås om man använder 4%-ig matlagningsgrädde.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita