Du i Fokus
DryckMat & Dryck

Aalborg Jule Akvavit 2018

skriv ut
Julen är fylld med mängder av traditioner, även vad gäller val av Akvavit och för många är Aalborg Jule Akvavit en riktig klassiker på julbordet när familj och vänner samlas. Receptet är oförändrat sedan 1982 och sedan dess är det tradition att flaskan byter form och utseende vart tredje år.

I år kommer en ny flaska med ny form och design. Den danska designern Jette Frölich fick uppdraget att designa årets flaska. Jette Frölich har arbetat med form i mer än 45 år och har designat kollektioner för bland annat Royal Copenhagen, Holmegaard Glasværk, Georg Jensen & Rosendahl. Jettes design präglar den danska julen och för Aalborg står hon för klassisk elegans, kvalitet och jul – en ”perfect match” med Aalborg Jule Akvavit 2018.

-Naturen är en av mina inspirationskällor och det är också med naturen som utgångspunkt som jag skapat designen. Akvavit betyder “livets vatten” och på flaskan har jag utformat “livets träd” som inom den nordiska mytologin är känt som Ask Yggdrasil, vilket står för frodighet och vitalitet. Träd symboliserar, för oss människor, stabilitet, eftersom att de är djupt fästa i marken med sina rötter. Berättar Jette Frölisch-

Aalborg Jule Akvavit smakar rejält av kummin, en nypa dill, fänkål och pomerans. Den passar utmärkt till sillen på julbordet!

 

 

Aalborg Jule Akvavit 2018, finns på utvalda Systembolag och i beställningssortimentet.

Artnr: 87961

Pris: 299 kr

 

Text och bild- Marlene Rindå Jikita

 

Visited 21 times, 1 visit(s) today