Citronpasta med räkor och dill
4 portioner
- 300 gr skalad räkor
- 5 dl matlagningsgrädde
- 1 röd lök
- 1 citron, både skal och saft
- 1-2 msk smör- & rapsolja
- 1 dl hackad dill
- salt
- peppar
Gör så här:
Hacka löken och fräs den i fettet. Tillsätt grädden och låt koka upp, tillsätt zest (rivet skal) från citronen, citronsaft och dillen. Blanda om och låt koka ihop till en krämig konsistens. Stäng av plattan, häll i räkorna och blanda om. Smaka av med salt och peppar.
Servera med pasta och strö över riven parmesan.
För er Viktväktare:
Points: 15 P för all sås om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och 1 msk smör- & rapsolja. Lägg till P för pasta och ev parmesan.
Personliga Points: 15-18 PP för all sås om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och 1 msk smör- & rapsolja. Lägg till PP för pasta och ev parmesan.
Mitt WW: Grön 17, Blå 15, Lila 15 för all sås om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och 1 msk smör- & rapsolja. Lägg till SP för pasta och ev parmesan.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita