Citronpasta med räkor och dill

skriv ut
4 portioner
  • 300 gr skalad räkor
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1 röd lök
  • 1 citron, både skal och saft
  • 1-2 msk smör- & rapsolja
  • 1 dl hackad dill
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Hacka löken och fräs den i fettet. Tillsätt grädden och låt koka upp, tillsätt zest (rivet skal) från citronen, citronsaft och dillen. Blanda om och låt koka ihop till en krämig konsistens. Stäng av plattan, häll i räkorna och blanda om. Smaka av med salt och peppar.

 

Servera med pasta och strö över riven parmesan.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 17, Blå 15, Lila 15 för all sås om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och 1 msk smör- & rapsolja. Lägg till SP för pasta och ev parmesan.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita