Du i Fokus
Mat & Dryck

Chilirostade kikärter

skriv ut
1 plåt
  • 1 förpackning kikärter, 380 gr
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olja
Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Skölj kikärterna och låt dem rinna av på hushållspapper. Rör ihop cayennepeppar, chilipulver, salt och olja. Blanda runt kikärterna i kryddorna så att alla blir kryddade, kan göras enklast i en plastpåse. Lägg de kryddade kikärterna jämt fördelade på en plåt och rosta i ugn ca 45 minuter. Skaka om plåten någon gång under tiden.

Ät som de är som snacks eller som topping på en maträtt.

För er Viktväktare:

Points: 4 P för fettet. Färska kikärtor är 0P, men torkade kostar, valfritt om man vill räkna det eller ej.

Personliga Points: 4-16 PP

MittWW: Grön 16, Blå 4, Lila 4 för hela plåten

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 469 times, 1 visit(s) today

2 svar på ”Chilirostade kikärter

Kommentarer är stängda.