Bruschetta med mozzarella och jordgubbar
Perfekt till fördrinken, på buffébordet eller förrätt till grillkvällen. Går att förbereda innan och ta fram när det är dax.
16 bitar
- 1 baguette
- 1/2 dl olivolja
- 2 st mozzarella
- 7-8 jordgubbar
- 16 basilikablad
- svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär baguetten i 16 skivor, ungefär 1.5 cm tjocka.
Pensla varje skiva och ställ in i ugnen ca 5-7 minuter. Ta ut dem när de har fin färg.
Skär mozzarellan i fina skivor, 3-4 mm tunna. Skiva jordgubbarna ungefär lika tunt.
Lägg de rostade brödbitarna på en stor bricka och placera en bit mozzarella på varje brödbit, samt 2-3 jordgubbsskivor ovanpå. Toppa med ett basilikablad och dra ett varv svartpepparkvarnen över alltsammans.
Recept och bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Visited 197 times, 1 visit(s) today