Glutenfri jordgubbsrulltårta
10-12 bitar
- 4 ägg
- 1/2 dl strösocker
- 1,5 dl potatismjöl
- 1 tsk bakpulver
- 400 gr jordgubbar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och sukrin vitt och fluffigt. Vänd ner potatismjöl och bakpulver i smeten.
Häll smeten i en bakplåtsklädd långpanna, ca 30 x 40 cm. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.
Stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper, ev med lite strösocker på för mer sötma och vackert utseende. Låt kakan svalna.
Mixa jordgubbarna till en slät kräm och bred ut i ett tunt lager, jämnt fördelat över hela kakan. Rulla ihop kakan med hjälp av bakplåtspappret.
Servera som den är eller med en klick grädde.
För er Viktväktare:
Points: 14 P för hela rulltårtan, om man använder suckrin/lättströ. Lägg till för ev extra strösocker och andra tillbehör.
Personliga Points: 14-23 PP för hela rulltårtan, om man använder suckrin/lättströ. Lägg till för ev extra strösocker och andra tillbehör.
Mitt WW: Grön 20, Blå 12, Lila 12 för hela rulltårtan. Lägg till för ev extra strösocker och andra tillbehör.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita