Du i Fokus
Mat & Dryck

Alkoholfri krog med rättigheter

skriv ut
Allt fler föredrar alkoholfria alternativ även på utekvällarna. Men bara för att man väljer bort alkohol behöver man ju inte välja bort krogen, eller? Pure Bistro & Wine i Sannegården i Göteborg är en restaurang med fullständiga rättigheter och har som första krog även en alkoholfri avdelning för alla som inte vill eller kan dricka alkohol men ändå vill vara i en krogmiljö.

Pure Bistro & Wine öppnade tidigare i våras och förutom skandinavisk närproducerad ekologisk mat och vin har krogen en avdelning för den som vill njuta fullt ut men inte exponeras för alkohol. Både i London och i New York växer sig den alkoholfria trenden sig allt starkare. Allt fler väljer bort alkohol och numer finns festliga och goda dryckesalternativ med vuxensmak. Det behöver inte längre smaka sött som läsk.

Ägaren Pelle Johansson, vars pappa var alkoholist, såg behovet av en plats för folk att äta och njuta av god mat utan att exponeras av allt för mycket alkohol. Många väljer bort alkohol av ideologiska själv, men fler och fler gör det för hälsans s kull och ska inte behöva känna sig obekväma i krogmiljön.

Avdelning kallas för Fresch och här serveras specialkomponerade alkoholfria alternativ som alkoholfria drinkar, alkoholfritt öl från unika bryggerier och vinpaket. Det mesta med utgångspunkt i det nordiska utbudet av smakförstärkare, frukter och bär.

I övriga restaurangen finns det både alkoholfritt och utvalda viner med alkohol. Generellt så vill gästen ha en smakupplevelse och vin och mat hör ihop oavsett alkoholhalt. På Pure Bistro & Wine finns det mesta! Ni som befinner er i Göteborg kan med fördel testa det nya konceptet med alkoholfri krog. Ska bli spännande att se om trenden med delad krog sprider sig till övriga Sverige.

Bild – pressmaterial, text – Marlene Rindå Jikita

 

Visited 11 times, 1 visit(s) today