Sofia Åhman är Årets Hälsohjälte!

skriv ut
Våra liv har förändrats dramatiskt av det nya coronaviruset och många har tvingats att tillbringa sin tid hemma, då har ”Träna med Sofia” varit ett välkommet sällskap i vardagen. Genom sin morgonträning har hon gått fått fart på både kondition och rörelseglädje hos en stor del av Sveriges befolkning. Nu har Sofia Åhman, idrottslärare och träningsexpert, utsetts till Årets Hälsohjälte.

Hälsopriset delas ut av 1,6 & 2,6 miljonerklubben för att uppmärksamma äkta hälsohjältar. Priset instiftades 2015 på initiativ av Alexandra Charles von Hofsten och Annette Lefterow. Bland tidigare vinnare kan nämnas Anders Hansen, Maria Borelius, Renée Voltaire och Leila Söderholm.

Juryn motivering till hälsopriset är:

”När Per Gessle och Gyllene Tider fick bestämma skulle vi titta på flickorna på TV2, men i corona-tider har det blivit flickan i SVT 1 som hållit oss uppe!

Sofia Åhman är ett givet val till Årets Hälsopris.

På ett enkelt och naturligt sätt får hon oss upp på morgnarna, och sällan har folkhälsan fått ett större genomslag. Med ett pedagogiskt sätt och övningar som passar både gammal och ung är hon ett glädjepiller som vi gärna slukar. Sofia gett oss dagligt hopp och med sitt ständiga leende får hon oss att lyda varje vink. ”Man blir fullständigt beroende”, ”Även humöret har blivit bättre”, ”Jag känner mig uppmjukad, styrkt och i bättre balans och kondition” – så låter det runt om i stugorna och juryn håller med. Vi vill se mer av Sofia i rutan! ”

Hälsopriset utses av en jury som består av livsstilsprofessor Mai-Lis Hellenius, medicinreporter på DN Amina Manzoor, programledaren Annika Jankell, journalisten Pamela Andersson, Anna Starbrink (Hälso- och sjukvårdsregionråd), wellnessexperten Annette Lefterow och Alexandra Charles von Hofsten, ordförande i 1,6 & 2,6 miljonerklubben.

Prisutdelningen skedde digitalt söndag den 20 september i samband med Nationella Hälsopromenaden. Årets prisutdelare var Anna Starbrink (Hälso- och sjukvårdsregionråd).

 

Text och bild – Pressmaterial