Du i Fokus
Böcker

Salt som socker – en riktigt snygg bakbok!

skriv ut
I en kokbok är det viktigt att bilderna på insidan är tilltalande och frestande. Linn Utbult vann senaste säsongen av Hela Sverige Bakar, hennes bakbok har inte bara läckra bilder på insidan, utan är en av de snyggaste kok- eller bakböcker vi någonsin bläddrat i. Både på in- och utsida. 

Linn Utbult är 37-åringen från Öckerö som tog hem vinsten i Hela Sverige Bakar 2018. Med envishet, god planering och imponerande kreativitet levererade hon innovativa bakverk varje vecka. I bakboken Salt som Socker finns en härlig samling bakverk, innehållande både godbitar från Hela Sverige Bakar och klassiker från Linns barndom. Ledorden för hennes bakning kan bland annat sammanfattas i hållbara råvaror, tydlig planering och mod att gå ifrån grundreceptet.

– Jag måste baka, jag älskar att baka och jag mår bra av att baka. Nyfikenheten i mig letar fram nya smakkombinationer där sött möter salt, där krämigt möter krispigt. Jag fegar aldrig i köket, misslyckas ibland, men det blir så mycket roligare så!

I den här boken finns recept som morotstårta med picklad fänkål, sega miniflorentiner med popcorn, kokos och jordnötter, och härliga dessertpizzor med extra allt. Och självklart även receptet på den omtalade finaltårtan. 101 sidor fullmatade med godsaker!

I boken finns inte bara recept utan även Linns egna tankar kring bakning, samt lite tips och trix när man bakar. Recepten är med hyfsat få ingredienser och utförliga beskrivningar. Fullt genomförbara även för amatörer! Och med så läckra bilder. Boken speglar exakt hur vi alla nog uppfattade Linn i programmet; sofistikerad, elegant och smart!

 

 

Text och bild – Marlene Rindå Jikita

 

Visited 45 times, 1 visit(s) today