Dragonkycklinggryta
4 Portioner
- 600 gr kyckling
- 1 gul lök
- 1-2 msk smör och rapsolja
- 1 stor vitlöksklyfta
- 1 dl matlagningsgrädde
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk torkad dragon
- 1,5 dl vitt vin
- 1 buljongtärning (kyckling)
- 0,5 dl hett vatten
- salt
- vitpeppar
Gör så här:
Strimla kycklingen och fräs i hälften av fettet. Salta och peppra under tiden. När kycklingen fått fin färg, ställs den åt sidan. Finhacka löken och pressa vitlöken, fräs i resten av fettet. När löken är mjuk, tillsätt vinet och låt koka 1-2 minuter. Lös upp buljongtärningen i det heta vattnet och häll över i stekpannan.
Häll tillbaka kycklingen i pannan och ha i senapen, dragonen och grädden. Blanda om och låt koka ihop till en krämig sås. Smaka av med salt och peppar.
Servera med kokt ris.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 10 P för hela grytan, om man använder 1 msk fett, 4%-ig matlagningsgrädde och matlagningsvin. Lägg till P för riset.
Points: 10 P för hela grytan, om man använder 1 msk fett, 4%-ig matlagningsgrädde och matlagningsvin. Lägg till P för riset.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita