Gratinerad kassler med vitlöksröra
4 portioner
- 500 gr kassler
- 1-2 vitlöksklyftor
- 200 gr matlagningsyoghurt
- 1/2-1 tsk sambal oelek
- 2 dl riven ost
- salt
- peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och press ner vitlöken i yoghurten, tillsätt sambal oelek, smaka av med salt och peppar och blanda om ordentligt. Ställ åt sidan.
Skär kasslern i åtta lika stora skivor och lägg i botten på en stor ugnsform eller plåt. Bred över hälften av yoghurtröran över kasslern och strö över osten. Gratinera i ugn i ca 15 minuter, tills osten fått lite färg.
Servera kasslern med kokt potatis, broccoli och resten av röran.
För er Viktväktare:
Points: 14 P för allt om man använder Larsas fettfria grekiska yoghurt och max 10%-ig ost. Lägg till P för potatis mm.
Personliga Points: 14-16 PP för allt om man använder Larsas fettfria grekiska yoghurt och max 10%-ig ost. Lägg till PP för potatis mm.
MittWW: Grön 13, Blå 11, Lila 11 för allt om man använder Larsas fettfria grekiska yoghurt och max 12%-ig ost. Lägg till SP för potatis mm.
SmartPoints Flex: 3 SP Flex per portion om man använder Larsas fettfria grekiska yoghurt och max 12%-ig ost. Lägg till SP för potatis mm.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita