Chilirostade kikärter
1 plåt
- 1 förpackning kikärter, 380 gr
- 1 krm cayennepeppar
- 1 tsk chilipulver
- 1 tsk salt
- 1 msk olja
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Skölj kikärterna och låt dem rinna av på hushållspapper. Rör ihop cayennepeppar, chilipulver, salt och olja. Blanda runt kikärterna i kryddorna så att alla blir kryddade, kan göras enklast i en plastpåse. Lägg de kryddade kikärterna jämt fördelade på en plåt och rosta i ugn ca 45 minuter. Skaka om plåten någon gång under tiden.
Ät som de är som snacks eller som topping på en maträtt.
För er Viktväktare:
Points: 4 P för fettet. Färska kikärtor är 0P, men torkade kostar, valfritt om man vill räkna det eller ej.
Personliga Points: 4-16 PP
MittWW: Grön 16, Blå 4, Lila 4 för hela plåten
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita
Visited 636 times, 1 visit(s) today
Pingback: Baka lite ”lättare”!
Pingback: Gott i påsk!