Fläskfilé med dijon och spenat
4 Portioner
- 600 gr fläskytterfilé (fungerar även med fläskfilé)
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk olja
- 3 msk dijonsenap
- 1 buljongtärning (kött)
- 2 dl hett vatten
- 2 dl matlagningsgrädde
- 200 gr färsk spenat
- 250 färska cocktailtomater
- salt
- peppar
Gör så här:
Skala och hacka lök och vitlök. Putsa och skär köttet i strimlor. Bryn köttet i oljan. Tillsätt lök och vitlök och bryn ytterligare någon minut. Blanda ut buljongtärningen i det heta vattnet och häll över köttet. Blanda ner senap och häll över grädden. Koka på låg värme i ca 5 minuter.
Dela tomaterna på hälften. Stäng av plattan och tillsätt spenaten i omgångar tills den har krympt ihop. Tillsätt även tomterna och låt allt bli varmt men inte koka. Smaka av med salt och peppar.
Servera med pasta.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 10 P om man använder fläskytterfilé och matlagningsgrädde 4%. Lägg till P för pasta.
Points: 20 P om man använder fläskytterfilé och matlagningsgrädde 4%. Lägg till P för pasta.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se