Karibisk kycklinggryta med choklad
4 portioner
- 500 gr wokgrönsaker
- 500 gr kycklingfiléer
- 1 röd paprika
- 1 gul lök
- 1 chilifrukt
- 1/2 färsk ananas
- 150 gr sugersnaps
- 2 dl hett vatten
- 1 msk majsstärkelse
- 2 dl kallt vatten
- 1 tärning kycklingbuljong
- 1 msk kakao
- 1 tsk kanel
- 1 msk smör och rapsolja
- salt
- peppar
Gör så här:
Strimla kycklingen och fräs den i hälften av fettet. Grovhacka paprika och lök. Finhacka chilin. När kycklingen har fått lite färg, lägg den åt sidan i en skål. Fräs wokgrönsakerna i en stor kastrull, ha i sugersnaps, lök, chili och paprika och resterande fett och låt fräsa ihop. Ha i kycklingen, blanda ut buljongtärningen i hett vatten och häll över grönsakerna. Tillsätt kakao och kanel och låt småputtra ca 5 minuter. Tärna under tiden ananasen. Blanda ut majsstärkelsen i det kalla vattnet. Tillsätt ananasen och häll i majsstärkelse i grytan och låt koka 2-3 minuter så det tjocknar. Smaka av med salt och peppar.
Servera med ris.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 7 P för hela grytan, lägg till P för riset.
Points: 7 P för hela grytan, lägg till P för riset.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se