Du i Fokus
Mat & DryckResorUpplevelser

Svenska Kocklandslaget fixar buffén!

skriv ut
Den 15 september lanserade Viking Line tillsammans med Svenska Kocklandslaget en helt ny buffé. Buffén som har nordiskt tema serveras ombord på Viking Lines samtliga fartyg fram till julbordsperioden. Utmärkande för den nya buffén är ett brett utbud av fisk och skaldjur samt renodlat nordiska smakkombinationer.

Viking Line och Svenska Kocklandslaget inledde i våras ett långsiktigt samarbete med fokus på att skapa nya matkoncept och löpande fortbilda restaurang- och kökspersonal på Viking Lines sju fartyg. Nu presenteras det första resultatet av samarbetet.

– Buffén är vår tveklöst populäraste restaurang som i stort sett alla våra resenärer någon gång besöker. Vi har tillsammans med Kocklandslaget skapat en bufféupplevelse som är genuint nordisk, närproducerad och familjär utan att för den skull bli tråkig eller förutsägbar, säger Bodil Ståhl, restaurangchef för Viking Line.

Det nordiska köket kännetecknas av kombinationen av salta och syrliga smaker och typiskt nordiska kryddor och örter. Viking Lines nya buffé är dessutom höggradigt baserad på fisk och skaldjur. Bland delikatesserna på menyn återfinns exempelvis laxöring med picklade senapsfrön samt dill- och forellromssås, akvavitströmming med ättiksmajonnäs och gurkyoghurt med granskottsolja.

Svenska Kocklandslaget består av tolv kockar och konditorer som under ledning av lagledare Fredrik Andersson med framgång företräder Sverige i internationella matlagningstävlingar. För att få hela smakupplevelsen rätt har de suttit med i matsalen och iakttagit allt som sker och hur och vad gästerna äter. De har även tänkt på matsvinn och miljö och på så sätt kommit fram till hela menyn.

– Det har varit spännande att få ta med våra nordiska smaker ombord på Viking Lines fartyg. Vi har valt att jobba med den nordiska smakpaletten. Exempelvis har vi använt pepparrot istället för chili för att skapa hetta. Vi vill lyfta vår nordiska mat som är högt rankad i världen, säger Fredrik Andersson, lagledare Svenska Kocklandslaget.

Vi har självklart smakat av buffébordet och konstaterar att allt är fräscht, välkomponerat och välsmakande. Det serveras mycket grönsaker och vegetariska alternativ, alla ska känna sig välkomna. För vana kryssare finns självklart även traditionella bufférätter kvar, så alla kommer att känna igen sig bland nyheterna.

Kocklandslaget kommer även att komponera julbordet som dukas upp i mitten av november.

 

Text och bild – Marlene Rindå Jikita, översta bilden – pressbild

Visited 14 times, 1 visit(s) today