Krämig tacogratäng
En härligt krämig tacogratäng som fungerar alldeles utmärkt som alternativ till den sedvanliga fredagstacon. Med tortillabrödet blir det lite som en variant av lasagne, i detta fall en vegetarisk – men man kan självklart byta ut quornfärsen mot något annat.
4-5 portioner
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 röd paprika
- 1 stor burk majs
- 1-2 msk Tacokrydda
- 1 msk olja
- 1 burk plommontomater
- 2 dl vatten
- 200 gr crème fraiche
- 5 stora tortillabröd
- 200 gr riven ost
- 500 gr valfri färs
Gör så här:
Skala och hacka lök och vitlök, skär paprikan i småbitar. Häll av vätskan från majkornen. Fräs lök, vitlök och paprika i oljan, tills detta blir glansigt. Tillsätt quornfärsen och fräs 2-3 minuter. Tillsätt tacokryddan, blanda runt. Häll i tomaterna och vattnet, blanda om och låt koka 2-3 minuter. Tillsätt fraichen och koka 5-10 minuter till krämig konsistent, blanda ner majsen.
Lägg ett tortillabröd i botten av en ugnsfast form, ha på en del av quornröran, strö över ost – upprepa! Sätt in i ugn, 200 grader, ca 20-25 minuter. Servera med en fräsch sallad.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 58 P för hela, om man använder vår hemmagjorda tacokrydda, nötfärs max 10% eller quornfärs, minifraiche 5% och 10%-ig riven ost.
Points: 58 P för hela om man använder vår hemmagjorda tacokrydda, quornfärs, minifraiche 5% och 10%-ig riven ost.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Pingback: Mina vegetariska favoriter