Du i Fokus
Mat & Dryck

Dafgårds lanserar vegetariska färdigrätter

skriv ut
Intresset för vegetarisk och hälsosam mat är stort och växer för varje dag. Tyvärr har utbudet i frysdisken inte varit lika stort, men detta tänker Dafgårds ändra på! Dafgårds lanserar nu fyra vegetariska rätter, alla rätterna är lakto-vegetariska utom den Örtiga bolognesen som är vegansk och den Biffiga broccolin som är lakto-ovo-vegetarisk. Nu finns det verkligen någon för alla även i disken med frysta färdigrätter!

Intresset för vegetariskt har kanske aldrig varit så stort som nu. En anledning är hälsoaspekten men även på grund av miljö och hållbarhetsfrågor. Det finns en stor efterfrågan och nyheterna är mycket välkomna. Ola Larsson som är marknadschef på Dafgårds betonar att de lagt extra fokus på smakupplevelsen, men även tänkt på kaloriinnehåll och saltmängd. Mat för en hälsosammare livsstil helt enkelt.

De fyra nya rätterna är:

Örtig Bolognese – klassiker med sojabönspasta och en bolognese med linser istället för kött. Den örtkryddade bolognesen tillagas på puylinser och serveras med en sojabönspasta och grönskålspesto. Utan gluten och socker.

Ärtig Falafel  – falafel med sojabönspasta, böntzatziki på kvarg, rostad paprikasås, grillad paprika och grönkål.

Biffig Broccoli – smakrika ost- och broccolibiffar som serveras med röda linser i en het sås på kokos och ingefära, kvargdipp samt krispiga edamamebönor. Denna är utan tillsatt gluten och socker.

Gröna Dumplings – Grönsaksdumplings som serveras med en söt tomat- och chilisås, ärtcreme med kvarg, citrongräs, edamamebönor, broccoli och morot.

Vi har smakat alla rätter och står och väger mellan Örtig Bolognese och Gröna Dumplings. Vi konstaterade direkt att det är mycket mat i lådorna, man behöver absolut inte tillsätta något mer för att bli mätt. Färdigmat brukar inte vara någon större kulinarisk upplevelse, men detta var faktiskt mer än ok!

 

Text och bild – Marlene Rindå Jikita

 

Visited 100 times, 1 visit(s) today