Kotlett i paprika- och chilisås
Till 4-6 portioner behöver du:
- ca 700-800 gram benfri kotlettbit
- 5 dl matlagningsgrädde
- 1 gul lök
- 1 röd paprika
- 1 tsk paprikapulver
- 2 krm cayennepeppar
- 2 msk chilisås (av typen Heinz t.ex.)
- salt
- ev svartpeppar
Gör så här:
Putsa kotlettbiten fri från fett och skär den sedan i tunna strimlor. Hetta upp en traktörpanna och häll i lite lite matolja. Skär löken i fina tärningar och stek den tillsammans med kotlettbitarna. Skär även paprikan i strimlor och låt även den fräsa med. När köttet har fått färg så lägger du i kryddorna och häller över matlagningsgrädden. Blanda.
Sänk nu värmen och låt det få puttra i 5-10 minuter så att smakerna kommer fram. Smaka av och krydda eventuellt lite mera. Servera kotlettsåsen med nykokt pasta och en god salladstallrik bredvid.
För er viktväktare:
Mitt WW: Grön 4, Blå 4 per portion om man använder 4% matlagningsgrädde. Lägg till Points för pasta eller annat tillbehör.
Recept och bild – Nadjaskitchen
Visited 27 times, 1 visit(s) today