Vitlöksräkor med ris

skriv ut
Till 4 portioner behöver du:

  • 2-3 matskedar smör (eller smör och rapsolja)
  • 400 gr frusna räkor eller 280 gr tinade
  • 2 msk tomatpuré
  • 3-6 vitlöksklyftor (tag efter smak)
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Riv eller pressa vitlöken. Smält smöret i stekpanna och tillsätt vitlöken och fräs på medelhög värme tills den är genomskinlig. Tillsätt tomatpuré och blanda om. Häll i matlagningsgrädden och låt puttra 1-2 minuter. Smaksätt med salt och peppar efter smak och tycke. Stäng av plattan och tillsätt räkorna och låt dem värmas i såsen i 4-5 minuter.

Serveras med ris och grönsaker.

För er viktväktare: 6 SP eller 5 PP per portion om man använder 2 msk smör/smör och raps olja och 4% matlagningsgrädde. Lägg till Points för ris.

Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita