Du i Fokus
ResorUpplevelser

Glamping i världsarvet Birka Vikingastaden

skriv ut

I sommar kommer besökare att kunna glampa på världsarvet Birka Vikingastaden. En unik upplevelse där besökarna får ta del av Birkas alla sevärdheter samt övernatta med sjöutsikt över Mälaren.

På ön Björkö utanför Stockholm ligger Birka Vikingastaden och här kommer sommarens besökare att ha möjligheten att övernatta i glampingtält. Birka, som också anses vara Sveriges första stad, är kärnan av Björkös fornlämningsområde och erbjuder besökare en inblick i vikingarnas liv.

– På Birka kommer gästerna få glampa i tält med sjönära läge. Man kan välja mellan 2-mannatält och 4-mannatält som är inredda med bekväma sängar, sängkläder med hotellstandard och en låsbar vikingakista för värdesaker, säger Veronica Björkman, platschef på Birka Vikingastaden.

I glampingupplevelsen ingår frukostkorg, 2-rättersmiddag på vikingarestaurangen Särimner, guidad tur i fornlämningsområdet samt entré till Birkamuseet. Frukosten levereras i korg till tälten, där gästerna kan starta morgonen på sin egen uteplats med vy över Mälaren.

– Att glampa på Birka Vikingastaden är en helhetsupplevelse för alla, där du kommer nära både den orörda och vackra naturen och vikingatidens historia. Det finns även fina badmöjligheter både från strand, klippor och brygga och möjlighet att hyra kanot om man vill ta sig ut på Mälaren, säger Veronica Björkman

Glampingtälten går att boka 3 juli-27 augusti. För den som vill glampa på Birka går det bra att ta egen båt och boka plats i gästhamnen eller ta någon av Strömmas båtar.

Läs mer på https://www.stromma.com/glampingbirka/

Text och bild – Pressmaterial

Visited 9 times, 1 visit(s) today