Du i Fokus
TeaterUpplevelser

Skrot, hopp och kärlek – buskis när den är som bäst!

skriv ut

Betyg: ⭐️⭐️⭐️⭐️

Förra årets succéföreställning på Vallarna följs i år upp av ännu en skrattbuskis. På scen ser vi publikfavoriterna Annika Andersson, Mikael Riesebeck, Claes Månsson och Jojje Jönsson. En galen och explosiv rockabilly-buskis med hembränt, en borttappad skattemas, kärlek och skämt under bältet.

Som vanligt har Vallarna laddat upp med en totalt osannolik historia och härliga skådespelare för att sätta guldkant på den halländska sommaren. Under premiärkvällen fylldes friluftsteatern med både kända och okända gäster, alla beredda på att få ett rejält skratt. Å nog får man skratta! Inte åt vädret dock, det var en uthållig och ganska blöt publik som inte gav upp, trots att regnet stundtals värkte ner.

Handlingen utspelar sig någonstans i de halländska skogarna. Där ligger en gammal bilverkstad, som drivs av en lätt dysfunktionell familj bestående av den tuffa Rut Berglund (Annika Andersson) och hennes hopplösa son (Mikael Riesebeck) som hellre drömmer om att få spela musik och se världen än att driva en verkstad med sin mamma. Där bor även den ständigt rökande och alltid småpilska mormodern (Jeanette Capocci) som, när hon inte hackar på sin dotter, stöter på varje karl som sätter sin fot på gården.  

Jojje Jönsson då? Han är såklart också med, som den olycksdrabbade skattmasen som kommer till skroten för att en gång för alla reda upp skatteproblemen. Det går sådär…

“Skrot, hopp och kärlek” kan vara det bästa på mycket länge i genren buskis. Här har vi proffsiga skådespelare som inte tappar tråden vare sig på grund av oväder, lågt flygande måsar eller tappade löständer. Trots att regnet fullkomligen värker ner håller man gnistan uppe och anpassar till och med replikerna efter omständigheterna. Vi i publiken blir minst sagt förvånade när det är dags för paus, redan? Tiden bara springer iväg!

Det är svårt att peka ut någon som utmärker sig eftersom alla är så otroligt begåvade. Annika Anderssons tajmning är enastående, Mikael Risenbäcks fullkomligt obegripliga haranger är oslagbara, Jeanette Capoccis är suverän som ofräsch tant, Jojje Jönsson är lika tafflig och go som alltid och ingen, absolut ingen kan säga “fy faaaan” som Claes Månsson. Och Linnea Lexfors, en ny bekantskap för oss och fullkomligt lysande – henne hoppas vi att se mer av!

Har ni vägarna förbi Vallarna i sommar så är det en stark rekommendation att se föreställningen, det är faktiskt värt en omväg också. Under hösten 2023 kommer “Skrot, hopp och kärlek” även att gå på turné, så det finns fler chansen att se den.

Bilder från premiären:

Text & Bild – Jikitas

Visited 178 times, 1 visit(s) today