Du i Fokus
TeaterUpplevelser

Pappor på prov – rappt, invecklat och galet!

skriv ut

Betyg: ⭐️⭐️⭐️⭐️

Efter tre års graviditet har “Pappor på prov” äntligen haft sin förlossning. Föreställningen på Krusenstiernska teatern blev försenad på grund av pandemin, men igår gick premiären av stapeln! Gästerna fick en alldeles fantastisk kväll med vackert väder och många skratt.

Edward af Sillén har gjort det igen, kan man väl konstatera. Hans rappa repliker levereras proffsigt av de väl etablerade skådespelarna, som själva tycker att de är på sommarkollo enligt Tobias Persson. Thomas Pettersson har Krusenstiernska som något av sin hemmaarena och får varje sommar sällskap av ett gäng uppsluppna kollegor. Just i år består sällskapet av Anna-Karin Palmgren, Tobias Persson, Ola Forssmed, Sussie Eriksson, Peter Gröning, Andreas Nilsson, Hjalmar Freij, Anki Albertsson och Martin Rydell.

Doktor Ljung (Thomas Petersson) står inför sitt livs viktigaste dag. Han ska hålla föredrag inför 250 kirurger som rest ifrån hela världen till vackra Kalmar, och hela hans karriär står på spel. På plats är naturligtvis också hans högsta chef (Peter Gröning) och dessutom hans fru (Anna-Karin Palmgren). Ingenting får gå fel!

Men bara några minuter innan gästerna anländer får han oväntat besök av Maria (Anki Albertsson) som han inte sett på 18 år. Hon har en liten överraskning till doktor Ljung i form av Nemo (Hjalmar Freij), en son som letar efter sin pappa som han nyss fått veta sanningen om.

Doktor Ljung som försöker smälta informationen samtidigt som tiden för talet kommer allt närmare. Han trasslar in sig i ett nät av galna lögner som blir mer och mer komplicerade att hålla reda på. Till sin hjälp tar han sin godtrogne, bäste vän; doktor Meder (Ola Forssmed) som tvingas hjälpa till i det invecklade kaoset som även inkluderar en misstänksam polis (Martin Rydell), en livsfarlig sjuksköterska (Sussie Eriksson), en showsugen doktorskollega (Tobias Persson) samt en senil gubbe (Andreas Nilsson) vilse på sjukhuset.

Det är snabbt, förvirrande, invecklat och helt galet. Kanske lite för mycket av allt, men det är ju så det ska vara när det är fars. Här snackar vi fullblodsproffs, samtliga medverkande på scen levererar till 110 % och och har en sällan skådad tajming. Här finns inget att klaga på, inte ens vädret. Det går inte ens att peka ut någon som utmärker sig på scen, alla är bäst!

Då pjäsen utspelar sig tre dagar innan jul, serverades premiärgästerna glögg och pepparkakor. All personal är såklart klädda i tomteluvor för att höja julstämningen ytterligare och julmusik strömmar ur högtalarna innan föreställningen. Lite udda när det är 25 grader varmt och strålande sol. Ändå blir det inte konstigt, bara mysigt.

Bilder från “Röda Mattan”:

Text och mingelbilder – Jikitas, Föreställningsbilder – Camilla Käller

Visited 16 times, 1 visit(s) today