Strimlad kyckling med bönor i tomatsås
4 Portioner
- 500 gr kyckling
- 500 gr bönor (frysta fungerar)
- 1 burk krossade tomater
- 3 stora vitlöksklyftor
- 1 msk olivolja
- salt
- peppar
Gör så här:
Strimla kycklingen och fräs den i en torr panna tills den börjar få lite färg. Ta upp kycklingen och ställ den åt sidan. Bryt eller skär bönorna i mindre bitar. Om du använder frysta bönor så ha ner dem i en stekpanna med hög värme, när de börjar tina sänks värmen, tillsätt sedan oljan och pressa ner vitlöken. låt fräsa 3-4 minuter. Häll över krossade tomater och lägg tillbaka kycklingen i pannan. Låt småputtra tills bönorna är genomkokta. Smaka av med salt och peppar.
Servera med pasta och ev lite parmesanost.
För er Viktväktare:
Points: 4 P för hela grytan, lägg till P för pasta.
Personliga Points: 4-12 PP för hela grytan, lägg till PP för pasta.
Mitt WW: Grön 2, Blå 1, Lila 1 per portion. Lägg till SP för pasta.
SmartPoints Flex: 1 SP Flex per portion. Lägg till SP för pasta.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita