Shakshuka med fetaost
2 Portioner
- 1 msk olja
- 1/2 röd paprika
- 1 liten aubergine
- 1 gul lök
- 1 tsk spiskummin
- 1/2 tsk chilipulver
- 4 dl krossade tomater
- 4 ägg
- 100 gr fetaost
- salt
- svartpeppar
- koriander
Gör så här:
Skär paprika och aubergine i mindre bitar, hacka löken. Fräs i olja ett par minuter. Tillsätt spiskummin, chilipulver och krossade tomater. Låt puttra några minuter.
Tillsätt fetaosten, smaka av med salt och peppar.
Gör fyra gropar i såsen, knäck ett ägg i vardera grop. Låt puttra tills äggen är lagom tillagade, ca 4-5 minuter.
Strö över rikligt med koriander.
För er Viktväktare:
Points: 6 P för hela om man använder Apetina 3%
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Visited 1 192 times, 1 visit(s) today
Pingback: Matsedel v 16
Pingback: Matsedel v 21
Pingback: Matsedel v 26
Pingback: Matsedel v 38 – med en höstboost!
Pingback: Matsedel v 45
Pingback: Matsedel v 51