Kyckling med glöggsås

skriv ut
4 portioner
  • 600 gr kyckling
  • 1 gul lök
  • 2 dl glögg
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk majsstärkelse
  • 600 gr haricots verts
  • 1-2 msk flytande margarin
  • 1/2 dl hett vatten
  • 1 buljongtärning (kyckling)
  • Salt
  • Peppar
Gör så här:

Strimla kycklingen och bryn den i en stekpanna i hälften av fettet, ställ åt sidan. Finhacka löken. Dra upp värmen, ha i haricots vertsen, dra ner värmen efter någon minut, ha i resten av fettet och löken. Fräs ihop ett par minuter. Häll tillbaka kycklingen i pannan, rör ut buljongtärningen i det heta vattnet och häll detta samt grädden och glöggen över kycklingen. Blanda om, låt koka ett par minuter. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och häll mer i grytan, blanda om och koka ihop till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Servera med ris och en fräsch sallad.

Tips: Går bra även med tex fläskfilé eller lövbiff – byt bara buljongtärning efter det som väljs.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 25 , Blå 19 för hela grytan om man använder 1 msk fett, 4%-ig matlagningsgrädde och glögg utan tillsatt socker. Lägg till Sp för ris.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita