Du i Fokus
Hem & Inredning

Enkla dekorationer med julstjärnor

skriv ut
Vid juletid är vi lite mer vana med lite mer påkostade dekorationer och arrangemang med glitter, guld och silver. En del kan tycka det är pråligt, andra inte. Däremot behöver inte enkla arrangemang vara mindre festliga. Med bara några väl utvalda detaljer och växter kan alla dukningar bli lika festliga. Arrangemang med vita och cremefärgade julstjärnor för dem som vill ha lite mer återhållsamt men ändå moderna juldekorationer.

Enkla glasbehållare med vita och cremefärgade julstjärnor på snitt, torkad lunaria och prydnadsgräs förvandlar omedelbart ett bord till en festlig dukning i japansk stil. Begränsade tillbehör skapar en enkel elegans.

En julstjärna på varje tallrik ger ett varmt välkomnande till gästerna. Tips: Efter att du snittat julstjärnan kan du linda julstjärnans stjälk med grön floratejp eller lägga den i ett rör fyllt med vatten.
Enkelt och lätt att göra.

Så här gör du:

Denna smakfulla krans av vita julstjärnor, torkad vallmo, lärk grenar och lunaria är både elegant och naturlig. Med lite skicklighet och rätt material, kan du göra den själv. Du behöver två olika stora kransar av halm, grillspett i trä, floratejp, torkade vattenhyacintblad, stift, ljushållare och blockljus, samt en lämplig kruka, och något att placera den på.

Steg 1: Placera mindre halm krans ovanpå den större och sätt ihop båda kransarna tillsammans med träspett, sedan binder du runt med floratejp tills kransen är täckt.

Steg 2: Blötlägg vattenhyacintbladen, de lindas sen runt den dubbla kransen som är täckt med floratejp. Nåla fast hyacintbladen med stift.

Steg 3: Placera krukan i mitten av kransen och plantera i en julstjärna, eller fler beroende på storlek. Slutligen, fäst ljusstakar och ljus och dekorera den yttre kanten av kransen med torkad vallmo, lärk grenar och lunaria. Klart!

Basen i detta arrangemang nedan är en modern metall ljusstake, som förvandlats till ett minimalistisk alternativ till den klassiska adventskransen. Cremefärgade julstjärnor och eukalyptus stjälkar är det enda som behövs. De avskurna julstjärnorna placeras i blomrör fyllda med vatten och göms bakom de cremefärgade högbladen.

Allt som återstår av den klassiska adventskransen är de fyra ljusen. Här har det placerats värmeljus i fyra glasburkar och dekorerats  med snittade vita julstjärnor och kvistar av eukalyptus. Små trähjärtan med siffrorna 1 till 4 fästs på eukalyptuskvistarna med ett enkelt snöre. En symbol för de fyra söndagarna i advent.

För att få längre livslängd på dina julstjärnor gör du så här:

Snittade julstjärnor håller sig fräscha upp till två veckor om du doppar den avskurna julstjärnans stjälk i varmt vatten (ca 60 grader) i några sekunder, för att sedan placeras i kallt vatten.

Tänk på att alltid hålla uppsikt när du tänder levande ljus i arrangemang.

Fler tips och ideér hittar du på Stars for Europes hemsida.

Text och bild – Blomsterfrämjandet

Visited 29 times, 1 visit(s) today