Du i Fokus
Mat & Dryck

Snabblagad kycklinggratäng

skriv ut

Lönnebergas nya tunna kycklingfiléer är perfekt till en god och lättlagad vardagsmiddag. Här i en krämig kycklinggratäng med parmesancrème som sköter sig själv i ugnen.

4 Portioner
  • 1 förp Lönneberga Tunna Fileer av kycklingbröst
  • 150 gr purjolök
  • olivolja

Parmesancrème

  • 75 g parmesanost
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 4 dl crème fraiche
  • salt & svartpeppar

Tomatvinägrett (topping)

  • 75 g soltorkade tomater
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 50 g ruccola
Gör så här:

Kyckling: sätt ugnen på 200°C. Skiva purjolöken tunt och lägg den i en ugnsfast form, blanda med lite olivolja och salt. Salta och peppra kycklingen, lägg den ovanpå purjolöken.

Parmesancrème: riv parmesanosten och vitlöksklyftan, blanda med crème fraichen, smaka av med salt och peppar. Häll parmesancrèmen över kycklingen och ugnsbaka i 25 minuter tills kycklingen är genomstekt och du har en fin gratinerad yta.

Vinägrett: hacka de soltorkade tomaterna och blanda med oljan & vinägern.

 Strö ruccola över kycklingen och ringla över tomatvinägretten. Servera med ris eller bulgur.




För er Viktväktare:

Points: 30 för allt om man använder 1 msk olja till kycklingen och fettfri matlagningsyoghurt istället för crème fraiche. Lägg till P för ris/bulgur.


Recept och bild – Lönneberga


Visited 19 times, 1 visit(s) today