Snabblagad kycklinggratäng
Lönnebergas nya tunna kycklingfiléer är perfekt till en god och lättlagad vardagsmiddag. Här i en krämig kycklinggratäng med parmesancrème som sköter sig själv i ugnen.
4 Portioner
- 1 förp Lönneberga Tunna Fileer av kycklingbröst
- 150 gr purjolök
- olivolja
Parmesancrème
- 75 g parmesanost
- 1-2 vitlöksklyftor
- 4 dl crème fraiche
- salt & svartpeppar
Tomatvinägrett (topping)
- 75 g soltorkade tomater
- 2 msk olivolja
- 2 msk balsamvinäger
- 50 g ruccola
Gör så här:
Kyckling: sätt ugnen på 200°C. Skiva purjolöken tunt och lägg den i en ugnsfast form, blanda med lite olivolja och salt. Salta och peppra kycklingen, lägg den ovanpå purjolöken.
Parmesancrème: riv parmesanosten och vitlöksklyftan, blanda med crème fraichen, smaka av med salt och peppar. Häll parmesancrèmen över kycklingen och ugnsbaka i 25 minuter tills kycklingen är genomstekt och du har en fin gratinerad yta.
Vinägrett: hacka de soltorkade tomaterna och blanda med oljan & vinägern.
Strö ruccola över kycklingen och ringla över tomatvinägretten. Servera med ris eller bulgur.
För er Viktväktare:
Points: 30 för allt om man använder 1 msk olja till kycklingen och fettfri matlagningsyoghurt istället för crème fraiche. Lägg till P för ris/bulgur.
Recept och bild – Lönneberga