Njallastrutar med jordgubbar

skriv ut
En enkel och otroligt god dessert till midsommar eller bara så där när man vill ha något riktigt smarrigt!

6 portioner

  • 6 st Polarbröd Njalla
  • smör
  • socker
  • kanel
  • 2 dl vispgrädde
  • ca 1/2 liter jordgubbar, skivade
  • salta jordnötter
  • honung
  • citronmeliss
Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Smöra, sockra och strö kanel över tunnbröden. Vik in botten och rulla ihop så att du får en strut. Fäst skarven med en tandpetare och rulla en bit bakplåtspapper och ställ i strutens öppning så att den inte sjunker ihop i ugnen. Grädda 5- 6 min och låt kallna, så den stelnar.

Fyll strutarna med vispad grädde, jordgubbar och jordnötter. Alternativt byt ut grädde mot grekisk yoghurt. Ringla över lite honung och dekorera med citronmeliss.

Smaklig måltid!

För er viktväktare: Ett Njallabröd är 3 SP, sen väljer man själv hur mycket av de andra ingredienserna man tar. Med en tsk smör och rapsolja, sötningsmedel (istf socker), en msk vispad grädde 27%, ½ msk jordnötter och en tsk honung blir en strut 7 SP. Men det här går ju att förändra på mängder med sätt för att göra ”billigare”, bla med grekisk yoghurt eller kvarg istället för grädde.

Recept – Polarbröd, bild – Marlene Rindå