Kanelbullekaka på fem minuter!
1 portionsform, en stor mugg eller 3-4 muffinsformar
- 1/2 dl vetemjöl
- 1/2 dl socker
- 1/2 dl mjölk
- 25 gr smör & rapsolja
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk kardemumma
- 1 tsk kanel
Gör så här:
Blanda ihop alla torra ingredienser. Tillsätt mjölken och fettet. Blanda om ordentligt.
Häll ner i en portionsform, stor mugg eller fördela i muffinsformar (upp till 3/4-delar).
Värm på högsta effekt i mikro i ca 1,5 – 2 minuter, beroende på hur effektiv mikron är. Kakan ska vara fast på ovansidan men fortfarande gärna lite kladdig i mitten.
Strö pärlsocker på toppen.
För er Viktväktare:
Points: 11 P för hela satsen, om man använder lättmjölk och lättströ/suckrin istället för strösocker. Lägg till P för ev pärlsocker.
Personliga Points: 11 PP för hela satsen, om man använder lättmjölk och lättströ/suckrin istället för strösocker. Lägg till PP för ev pärlsocker.
Mitt WW: Grön 10, Blå 10, Lila 10 för hela satsen, om man använder lättmjölk och suckrin istället för strösocker. Lägg till sp för ev pärlsocker.
Recept – Marti Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita