Du i Fokus
BakningMat & Dryck

Kanelbullekaka på fem minuter!

skriv ut
1 portionsform, en stor mugg eller 3-4 muffinsformar
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl socker
  • 1/2 dl mjölk
  • 25 gr smör & rapsolja
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk kanel
Gör så här:

Blanda ihop alla torra ingredienser. Tillsätt mjölken och fettet. Blanda om ordentligt.

Häll ner i en portionsform, stor mugg eller fördela i muffinsformar (upp till 3/4-delar).

Värm på högsta effekt i mikro i ca 1,5 – 2 minuter, beroende på hur effektiv mikron är. Kakan ska vara fast på ovansidan men fortfarande gärna lite kladdig i mitten.

Strö pärlsocker på toppen.

För er Viktväktare:

Points: 11 P för hela satsen, om man använder lättmjölk och lättströ/suckrin istället för strösocker. Lägg till P för ev pärlsocker.

Personliga Points: 11 PP för hela satsen, om man använder lättmjölk och lättströ/suckrin istället för strösocker. Lägg till PP för ev pärlsocker.

Mitt WW: Grön 10, Blå 10, Lila 10 för hela satsen, om man använder lättmjölk och suckrin istället för strösocker. Lägg till sp för ev pärlsocker.

Recept – Marti Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 392 times, 1 visit(s) today