Krämig kyckling med champinjoner och sparris
4 portioner
- 1 lök
- 2 vitlöksklyftor
- 250 gr champinjoner
- 100 ett knippe grön sparris
- 1-2 msk smör och rapsolja
- 5 dl matlagningsgrädde
- 1 tärning kycklingbuljong + 1/2 dl hett vatten
- 1 msk dijonsenap
- 600 gr kycklingfilé
Gör så här:
Strimla kycklingen och bryn i hälften av fettet, ta ur kycklingen ur pannan och ställ åt sidan.
Finhacka lök och vitlök. Skär svampen i skivor och sparrisen i bitar. Fräs lök och vitlök i resten av fettet tills de får färg. Tillsätt svampen och stek tills den är mjuk, ca 4-5 minuter. Häll i sparrisen och låt steka ytterligare ett par minuter. Tillsätt kycklingen och resterande ingredienser. Lös upp buljongtärningen i det heta vattnet, häll ner i pannan och låt allt koka ihop till en krämig sås.
Servera med pasta och strö över riven parmesan.
För er Viktväktare:
Points: 17 P för hela grytan, om man använder 1 msk fett och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för pasta och ev parmesanost.
Personliga Points: 16-25 PP för hela grytan, om man använder 1 msk fett och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till PP för pasta och ev parmesanost.
Mitt WW: Grön 5, Blå 4, Lila 4 per portion om man använder 1 msk fett och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för pasta och ev parmesanost.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita
Pingback: Matsedel v 3