Krämig citron- och vitlökspasta

skriv ut
Här är en snabblagad rätt som är perfekt för en stressig vardag. Om du vill ha mildare smak av citron så räcker det med att ta endast det rivna skalet i såsen. Testa dig fram och se vad som passar just dig.

Det här behövs till 4 portioner:
  • 4 portioner fjärilspasta
  • 3 dl matlagningsgrädde 7 %
  • 150 g riven mozzarella (max 20 %)
  • rivet skal av en citron
  • saft från 1/2 citron
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor (beroende på storlek)
  • ca 1/2 dl hackad färsk persilja
  • nymalen svartpeppar
  • salt efter smak
Gör så här:

Koka pastan. Koka samtidigt upp grädden i en annan kastrull. Blanda i osten och rör om på svag värme tills den har smält. Ta kastrullen från värmen och blanda i resten av ingredienserna. Krydda med nymalen svartpeppar och salt efter smak. Blanda sedan såsen med den varma pastan. Ta gärna några extra tag med kryddpepparkvarnen innan servering.

Det går även bra att komplettera med till exempel knaperstekt bacon (Viktväktare måste självklart lägga till points då). Det blir hur gott som helst till den lena och krämiga pastan. Servera gärna tomatsallad till.

För er viktväktare: 6 SP eller 4 PP för såsen och 3 SP eller 3 PP för pastan (1 1/2 dl).

Recept och bild – Nadjaskitchen