Kesoplättar

skriv ut
Dessa Kesoplättar kan serveras vid många olika tillfällen och du kan variera dem med i all onädlighet. Lägg samman plättarna med en klick gräddfil, strimlad skinka och hackad lök emellan, eller servera dem som en efterrätt med bär eller sylt. Ät dem precis som de är till frukost eller en lättare lunch. Använd gärna en plättlägg om du har det, annars kan du ett 1/2-deciliter mått och fylla den 3/4 med smeten och steka i vanlig teflonpanna.

Till 4 portioner behöver du:

  • 250 g Keso (1,5 %)
  • 4 ägg
  • 2 msk smält smör
  • ca 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 5 msk mjöl
  • ev smör/olja till stekning
Gör så här:

Vispa upp äggen. Rör ner det smälta smöret, saltet och Keson. Blanda väl. Tillsätt mjölet, en matsked i taget, och rör till en ät och jämn smet. Värm en stekpanna på medelvärme och smält eventuellt lite smör inför stekningen.

Ta en skopa av smeten och grädda plättarna, ej för tunna, tills de får fin och vacker gyllene färg.

Servera plättarna med en blandad sallad och eventuell en klick keso.

Smaklig måltid!

För er viktväktare: hela satsen är 28 SP eller 24 PP.

Recept och bild – Nadjaskitchen