Fläskfilé med svamp

skriv ut
4 portioner
  • 500 gr fläskfilé
  • 1 msk smör
  • salt
  • peppar

Sås:

  • 2 burkar skivade champinjoner
  • 1 hackad gul lök
  • 1 msk smör
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1-2 msk fransk senap
  • 1 tsk timjan
  • 3 msk majsstärkelse
  • 1 dl rött eller vitt vin
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Skiva och stek fläskfilén. Salta och peppra. Lägg köttet åt sidan, men håll det varmt.

Häll av spadet av champinjonerna och spar det. Hetta upp svampen så att vätskan försvinner. Tillsätt löken och smöret när svampen är torr. Stek lök och svamp. Tillsätt vinet och låt koka upp. Tillsätt även grädde, senap och timjan och hälften av svampspadet och låt småkoka under omrörning i ca 5 minuter. Rör ut majsstärkelse i resten av svampspadet och häll ner detta i svampen. Smaka av med salt och peppar. Sjud grytan några minuter.

Servera köttet med svampen och kokt potatis.

 

För er Viktväktare: 7 SP/7 SP Flex per portion om man använder smör och rapsolja, matlagningsvin och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för potatisen.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita