Filégryta med ananas
6 portioner
- 500 gr fläskfilé
- 1/2 dl tomatpuré
- 1/2 dl soja
- 2 burkar skivade champinjoner
- 2 msk vinäger
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 burk ananas (240 gr)
- 1 zucchini
- 1 msk majsstärkelse
- salt och peppar
Gör så här:
Strimla köttet.
Blanda tomatpuré, soja, spadet från ananasen, spadet från champinjonerna (spara lite och ställ vid sidan om) och vinäger i en kastrull. Koka upp såsen.
Skala och hacka löken och vitlöksklyftan. Rör ner i kastrullen. Skiva zucchinin i cm tjocka halvmånar och lägg ner dem, champinjonerna och köttet i den kokande såsen. Koka ca 5 minuter.
Skär ananasen i bitar och lägg ner i såsen. Blanda ut majsstärkelsen i det resterande spadet från champinjonerna och red grytan. Koka upp igen, låt koka till lagom konstisens och smaka av med salt och peppar.
Servera med ris och en sallad.
För er Viktväktare:
Points: 18 P för hela grytan. Lägg till P för ris.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Visited 795 times, 1 visit(s) today
Pingback: Matlådans dag – mängder med tips!
Pingback: Frukt i mat
Pingback: Dagarna rullar förbi – lite för snabbt! - Fdensammamamman
Pingback: Matsedel v 10 - Fdensammamamman