Snabb lövbiffsgryta

skriv ut
4 Portioner
  • 500 gr lövbiff
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör- & rapsolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1 buljongtärning (kött)
  • 1/2 dl hett vatten
  • 1 dl hackad färsk persilja
  • 1 msk soja
  • salt
  • peppar

Gör så här:

Finhacka löken och fräs den i fettet. Strimla köttet och ha ner köttet i pannan när löken börjar bli mjuk. Fräs tillsammans ett par minuter. Lös upp buljongtärningen i det heta vattnet och häll över köttet. Ha i tomatpurén, grädden, sojan och hälften av persiljan. Rör om och låt koka ihop tills det börjar tjockna. Smaka av med salt och peppar.

Ta av grytan från plattan, ha i resten av persiljan, blanda om och servera gärna med pasta.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 22, Blå 22, Lila 22 för hela grytan om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för pasta.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita