Snabb lövbiffsgryta
4 Portioner
- 500 gr lövbiff
- 1 gul lök
- 1 msk smör- & rapsolja
- 2 msk tomatpuré
- 5 dl matlagningsgrädde
- 1 buljongtärning (kött)
- 1/2 dl hett vatten
- 1 dl hackad färsk persilja
- 1 msk soja
- salt
- peppar
Gör så här:
Finhacka löken och fräs den i fettet. Strimla köttet och ha ner köttet i pannan när löken börjar bli mjuk. Fräs tillsammans ett par minuter. Lös upp buljongtärningen i det heta vattnet och häll över köttet. Ha i tomatpurén, grädden, sojan och hälften av persiljan. Rör om och låt koka ihop tills det börjar tjockna. Smaka av med salt och peppar.
Ta av grytan från plattan, ha i resten av persiljan, blanda om. Servera gärna med pasta.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 16 P för hela grytan, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för pasta.
Points: 26 P för hela grytan, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för pasta.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Visited 650 times, 1 visit(s) today