Afrikansk gryta

skriv ut
4 portioner
  • 500 gr nötkött (tex innanlår)
  • 1 hackad lök
  • 3-4 hackade vitlöksklyftor
  • 4 dl passerade tomat
  • 4 dl vatten
  • 2 msk majsstärkelse
  • salt
  • peppar

Marinad:

  • 2 krm svartpeppar
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 tsk oregano
  • 1 msk curry
  • 2 msk kinesisk soja
Gör så här:

Skär köttet i strimlor och löken i tunna skivor. Blanda kött, lök och vitlök i en skål.

Blanda ingredienserna till marinaden och häll över köttet. Blanda kött och marinad och låt marinera ca 1 timme.

Koka upp de passerade tomaterna och 3 dl vatten, lägg ner kött och lök. Låt koka 5-6 minuter, eller tills köttet är mjukt. Blanda majsstärkelsen med det resterande vattnet och rör ner i grytan. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.

Servera med ris, grönsaker och gärna mango chutney.

 

För er Viktväktare: 9 SP för hela grytan, lägg till SP för ris och andra tillbehör.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita