Succé för Bridgerton på Netflix

skriv ut
Det är romantiskt och underhållande när den stora familjen Bridgerton har premiär som tv-serie på Netflix. Vi har tidigare beskrivit böckerna som en blandning av Jane Austen och Downton Abbey och det gäller fortfarande.

Bokserien, som är skriven av Julia Quinn, handlar om de åtta syskonen Bridgerton, som försöker hitta kärleken på den svårnavigerade äktenskapsmarknaden bland Londons överklassfamiljer under åren 1813- 1827. I varje bok avhandlas ett syskon och dess väg till äktenskap, oftast en ganska förutsägbar historia men också uppiggande och väldigt rolig historia. Allt kantas av den mystiska Lady Wistledown som med sina krönikor belyser överklassens dilemma på pricken och ofta upprör en och annan längst vägen. Ingen vet vem hon är, krönikorna dyker plötsligen bara upp en dag och blir blixtsnabbt ett samtalsämne.

Första säsongen av Familjen Bridgerton på Netflix bjuder på första boken i serien, En annorlunda Allians, samt några små detaljer från senare böcker, kan man nog säga utan att avslöja för mycket.

Det är äldsta dottern Daphne (Phoebe Dynevor) som är giftasmogen, men som tycker att utbudet av friare inte riktigt håller måttet. Samtidigt irriteras den eftertraktade hertigen Simon Basset (Regé-Jean Page) av förväntningar på att han ska hitta en fru. Simon har ett komplicerat förflutet och därmed ett avigt förhållande till konceptet “familj”. Han har dessutom avgett ett löfte att aldrig gifta sig, än mindre föra familjens gener vidare, men det är det självklart ingen som vet.

Daphne och Simon kommer överens om att låtsas vara förälskade och planera för en framtid tillsammans, för att helt enkelt slippa kraven utifrån. Men riktiga känslor uppstår förstås och situationen kompliceras av syskon som lägger sig i och Simons löften. Det är så otroligt förutsägbart och det är så härligt!

Här är åtta avsnitt att frossa i vackra kläder, rappa kommentarer och även lite historia. Vad vi hört är en andra säsong redan avtalad. Om vi längtar? Det kan ni tro!

Hela 63 miljoner hade sett första säsongen efter bara 4 veckor. Detta innebär att Bridgerton är den femte mest sedda originalserien från Netflix någonsin. Den har även toppat streamingtjänstens lista över de mest sedda serierna i 76 länder. Vi är alltså många som väntar ivrigt på säsong två.

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Netflix och Forum