Du i Fokus
Dryck

Talisker hyllar sitt ursprungs vilda natur

skriv ut
Talisker Skye är den senaste nyheten från destilleriet på Isle of Skye. Tanken med den nya lanseringen är att reflektera den vilda och vackra naturen på Isle of Skye samt öns landskap och kustlinje.

– Vi är väldigt stolta att välkomna Talisker Skye till vår familj av karaktäristiska whiskeys. Vi har en stor passion för både whiskey och vårt hem Isle of Skye, och ser denna whiskey som det perfekta sättet att hylla detta. Våra master blenders har arbetat stenhårt för att skapa en whiskey som förkroppsligar naturen på Skye – och vi är lyckliga över slutprodukten, det är Skye i en flaska, säger Stuart Harrington, Taliskers destillerichef.

Skye har skapats för att leverera ett innovativ och rökigt sött tillskott till den redan existerande samlingen och den behåller de kryddiga och marina noterna som är väsentliga för varje Talisker.

Smaknoterna talar om ”havsdoft av färsk tång, torkad drivved och havssalt” och karamelliserat äpple tillsammans med röda bär. Vad gäller smaken låter det så här ”Tungkittlande med en väldigt lätt rökighet. Sötheten går snabbt över till mer salt (salt karamell, honungsmarinerade revben på grillen) med diskret rökighet och en kraftig kryddighet.”

Talisker Skye är en smakrik whisky med fatkaraktär och påtaglig rökighet, inslag av torkade aprikoser, apelsinskal, örter, jod, ljunghonung, vanilj och tjära. Stor doft med fatkaraktär och påtaglig rökighet, inslag av torkade aprikoser, apelsin, örter, jod, ljunghonung och tjära. Avslutet är långt och värmande, rätt pepprigt och rökigt.

Talisker Skye serveras gärna som avec efter en god middag, men varför inte prova den som värmande drink efter en dag i skidspåret:

Roses in the Skye
2,5 cl Talisker Skye
1,5 cl Drambuie
1 cl råsocker
Varm nyponsoppa
Vaniljgrädde
Mandel biskvier

Värm nyponsoppan, tillsätt Talisker Skye och Drambuie i ett glas med fot. Toppa med grädde smaksatt med vaniljsocker. Garnera med mandelbiskvier.

 

Talisker Skye

Nr: 85515
Pris: 339 kr (70 cl)

 

Text och bildmontage – Marlene Rindå Jikta, Bild – Pressmaterial, Recep – Jens Dahlberg och Christian Grevius

 

Visited 3 times, 1 visit(s) today