Du i Fokus
FilmUpplevelser

Björn Skifs Badrock blir film!

skriv ut

Allt började som en knasig idé en vår för drygt 30 år sedan. Idén blev verklighet och dessutom succé. Badrock var född och för att sluta cirkeln har man gjort en film om alltsammans. Filmen om Badrock har premiär 7 mars.

Sommaren 2016 var det trettio år sedan Björn Skifs samlade sina artistkollegor i Borgholm på Öland och fenomenet Badrock föddes. Man ville ha en härlig sommar med familj, vänner, strandliv och musik och lyckades över all förväntan. De första fyra inbokade konserterna blev fler och redan sommaren efter tog man Badrock till fastlandet. Resten är historia, som man brukar säga.

Historia har man också gjort. Det var i Badrock som Roxette hade sitt första framträdande sommaren 1987. Folk har vallfärdat till Öland för att se sina idoler och någon har till och med bokat om ett kejsarsnitt för att kunna se konserten innan förlossningen. Barnet fick namnet Sanne efter artisten Sanne Salomonsen som varit med under alla år.

Allt detta och lite till berättar Björn Skifs och delar av ensemblen om i Filmen om Badrock. Förutom en härlig konsert­upplevelse får man också följa Björn och hans artistkollegor backstage, på Ölands-utflykter och fest. Det är en annan form av konsertupplevlse där man även får lära känna artisterna, delar av Öland och höra mycket härlig rockmusik. På Jubileumskonserten sommaren 2016 medverkade förutom Björn Skifs, även Lisa Nilsson, Sanne Salomonsen, Tommy Nilsson, Mats Ronander och Nina Söderqvist. Men vi får också se unikt material när Roxette spelade ihop för första gången, Marie Bergman, Sharon Dyall och många fler.

Filmen om Badrock navigerar oss genom den unika upplevelse som Badrock var i Sommarsverige under åren 1986 till 1992. Vi landar sen i sommaren 2016 då Badrocken uppstod för en sista gång i samband med Borgholms 200-års-jubileum. Då med större produktion än någonsin, samt ett gäng än mer vitala artister som åter fick köerna att ringla utanför Borgholms slottsruin.

Det är två timmars njutning och något som hängivna Björn Skifs-fans inte får missa! Har du någon gång varit på Badrock eller gillar Björn Skifs så är detta filmen för dig!

 

Text – Marlene Rindå, Bild – Karin Törnblom

Visited 45 times, 1 visit(s) today