Du i Fokus
Mat & Dryck

Färska kryddor på tub

skriv ut

Fräscha kryddor i köksfönstret är alltid lika rätt, men inte alltid så enkelt. Nu lanseras kryddor på tub och alla vi som inte har gröna fingrar kan också få den där härliga kryddningen som fräscha kryddor innebär. Fyra krukor färska örter per tub. Det är vad Santa Maria utlovar med sin nylanserade produktnyhet inom en helt ny kategori. Nyheterna består av fem paster: Vitlök, Ingefära, Oregano, Dill och Herbes de Provence.

Intresset för att laga mat från grunden är något som ökar i alla ålderskategorier. Dagens konsumenter efterfrågar rena ingredienser och naturliga produkter. Samtidigt söker man bekväma, snabba och smarta lösningar för sin matlagning. Som ett svar på detta lanserar nu Santa Maria, störst i Norden på kryddor och smaksättning, krydd- och örtpaster på tub. Med dessa har man alltid fräscha örter, vitlök och ingefära i kylskåpet. Dessutom slipper man hacka, skala, riva och pressa.

En tub örtpaste innehåller 80 gram och däri ryms flera krukor färska örter. Därutöver innehåller den bland annat nyttiga oljor som solrosolja och olivolja.

Testpatrullen har provat och är nöjda med både smak och konsistens. Alla kryddorna smakar fräscht och håller fyra veckor i kylskåp efter öppnandet. Man behöver ungefär en matsked för att maträtten ska ta smak av kryddan. Vi gillar enkelheten, att de är enkla att använda, funkar i alla möjliga maträtter och ger en god smak. Särskilt smidigt för det lilla hushållet som kanske inte lagar mat så ofta men vill ha färska kryddor i maten.

 

Text – Marlene Rindå Jikita, bild  – pressmaterial

Visited 26 times, 1 visit(s) today