Du i Fokus
Hälsa & MotionTeknik

Garmin presenterar fēnix 5 Plus-serien

skriv ut
Garmin presenterar fēnix 5 Plus-serien, nästa generation med GPS-klockor för multisport med inbyggd topografisk karta, musiklagring, Garmin Pay™ kontaktlös betalningslösning och handledsbaserade Pulse Ox Acclimation1 för koll på både puls och blodets syremättnad. Designade för alla slags idrottare och äventyrare.

fēnix 5X Plus är Garmins första enhet med handledsbaserad Pulse Ox Acclimation vilket gör dig medveten om syremättnadsnivån i blodet. Vid ansträngande stigningar kan du stanna och läsa av kroppens syrenivå för att bedöma hur väl du anpassar dig till den tunnare luften vid högre höjder.

– En klocka från Garmin är så mycket mer än ett träningsverktyg. Den underlättar för dig hela dagen och hjälper dig att uppnå dina mål, både när du sportar och gör andra saker, som tex när du skall handla. En Garmin-klocka är ett smycke du med fördel bär dygnet runt, säger Marcus Bjärneroth, Marknadsdirektör på Garmin Nordic

Alla klockor i Plus-serien har inbyggda kartor för navigering och platsspårning. Kartorna kan användas tillsammans med round-trip course creator så du kan välja en distans som du vill springa eller cykla från en lista med passande banor. Med en klocka ur fēnix 5 Plus-serien kan du lyssna på upp till 500 av dina favoritlåtar utan att ha med din telefon.

Samtliga storlekar i Plus-serien innehåller Garmin Pay en kontaktlös betalningslösning3, som innebär att du registrerar ditt kreditkort i Garmin Pay och betalar med hjälp av klockan. På så sätt kan du stanna och köpa en dricka på ditt löppass även om du inte har med dig plånboken.

– Vi ser att allt fler efterfrågar smarta kontantlösningar både för säkerhetens och bekvämlighetens skull. Många av våra aktiva kunder vill utföra sina dagliga aktiviteter som löpning, cykling och golf, och ha en smidig betalningslösning utan att behöva ta med sig pengar och telefon när de tränar, avslutar Marcus Bjärneroth.

fēnix 5 Plus har även ClimbPro, en ny funktion som gör att löpare och cyklister som gillar att träna i kuperade områden, får bättre medvetenhet om miljön omkring dem samt sin prestanda under stigningar. Utöver detta är varje fēnix 5 Plus-modell fylld med sofistikerade träningsfunktioner för att övervaka din form och prestanda. Du kan t ex använda fysiologiska mätvärden eller löpdynamik för att spåra träningsstatistik, mäta framsteg och finjustera formen. För att automatiskt utvärdera den senaste träningshistoriken finns träningsstatus som låter dig veta om du övertränar, upprätthåller eller toppar formen.

Med Connect kan du skräddarsy din klocka med widgets, datafält, urtavlor och appar. Uppkopplad till en kompatibel smartphone4 kan du ta emot samtal, sms eller e-postmeddelanden direkt på handleden.  Alla fēnix 5 Plus har multi-network satellitmottagning, som inkluderar både GPS-, GLONASS och Galileo-mottagning. Detta för att du skall få bättre mottagning i mer utmanande miljöer som inte har fri sikt mot himlen som t ex i djupa skogar eller storstäder.

fēnix 5 Plus-serien är tillverkad i högkvalitativa material och är robust byggd för att klara tuffa utmaningar. fēnix 5 Plus och 5X Plus finns i både rostfritt stål och titan. Alla modeller har en fullfärgs Garmin Chroma-display med LED-bakgrundsbelysning och kan fås med safir-glas. Alla är också vattentäta ner till 100 meter5.

fēnix 5 Plus-serien beräknad finnas tillgänglig i butikerna nu och ett rekommenderat cirkapris på mellan 7 499:- och 12 299:- Läs mer på garmin.com/fenix.

 

Text och bild – Garmin

 

Visited 14 times, 1 visit(s) today