Du i Fokus
Teknik

Aldrig mer borttappade glasögon!

skriv ut

“Var är mina glasögon?” För vissa är frågan ofta förekommande, för andra kommer frågan oftare med åren. Det är är en fråga de flesta glasögonbärare säkerligen kan relatera till. Nu finns det räddning för alla oss med dåligt minne! 

Glasögonhittaren är en superliten Bluetoothsändare som fästs på glasögonskalmen med dubbelhäftande tejp. När sändaren är kopplad till telefonen kan du genom appen Orbit få sändaren att låta. Den inbyggda högtalaren ljuder i 80dB och du kan snabbt lokalisera glasögonen på hyllan, soffbordet eller – på huvudet.

Appen (som är gratis) meddelar dig även om du går bortom räckvidden och tappar kontakten med sändaren. En notis dyker upp på telefonen och påminner dig om att du är på väg ifrån dina glasögon. Skulle du missa notisen kan du se på en karta var du senast hade kontakt med sändaren. Notisen fungerar även som en bra påminnelse om det händer att du råkar lämna hemmet utan glasögonen på.

Glasögonhittaren som kostar 395 kr, kan fästas både på insidan och utsidan av de flesta bredare skalmar och är så liten att den knappt syns på dina glasögon. Sändaren är bara 8 mm bred och passar de flesta glasögonmodeller. Glasögonhittaren drivs av ett uppladdningsbart batteri och har en batteritid på upp till en månad. Laddningsstationen kopplas direkt till sändaren på glasögonen och laddas via ett USB-uttag.

Inga fler borttappade glasögon alltså!

 

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Smarta Saker

 

Visited 58 times, 1 visit(s) today