Du i Fokus
ResorUpplevelser

Bank Hotel – boutiquehotell med bästa läget i Stockholm

skriv ut
I det gamla bankpalatset från början av 1900-talet öppnar inom kort Bank Hotel med 115 modernt inredda rum. Efter flera års ombyggnation där man tagit tillvara på det tidigare bankpalatsets originaldetaljer, öppnar man ett helt unikt boutiquehotell med Nybrokajen som närmaste granne.

När man står i foajén till nya Bank Hotel med de gigantiska bronsdörrarna bakom sig, känner man verkligen historiens vingslag. 1910 öppnades just precis de dörrarna för allra första gången och då var det till ett stort bankpalats, därav namnet Bank Hotel. Hela byggnaden har renoverats med stor respekt, både känslan och detaljerna finns kvar. Allt är gediget och väldigt elegant. Har man ögonen med sig ser man den gamla bankens logga på utsidan av de enorma dörrarna. Ugglan i loggan kommer igen överallt inne på hotellet.

Bank Hotel är ett boutiquehotell med sju våningar och 115 hotellrum mellan 19 och 91 kvm stora. Samtliga rum är inredda av stylisterna Ida Lauga och Lo Bjurulf som använt sig av material och färger som går i linje med byggnadens historiska charm. Badrummen går i marmor och mässing, här får gästerna njuta av extraordinära detaljer såsom fristående badkar med utsikt över takåsarna. Priset för ett standardrum ligger på ca 3000 kr, lägg på 10 000 så får du bo i en av sviter. De största sviterna går även att koppla ihop och blir då 185 kvadratmeter stort, med fönster från golv till tak samt en imponerande terrass.

Hotellet har höga ambitioner och lägger stort fokus på personlig service. Det finns små avskilda utrymmen här och var runt om i hotellet för ett privat möte, större affärsmöten eller en stunds avkoppling. Som tex Papillon som är en elegant lite mindre bar med sofistikerad och internationell atmosfär.  Inredningen är inspirerad av bankdirektörens personliga kontor med polerad marmor, heltäckningsmattor och väggar klädda i mahogny. Hotellets andra bar, Sophie’s Bar (öppnar i oktober), är en all-day lounge där stockholmare och internationella hotellgäster möts för en lättare middag eller after work. Senare ska det även bli en takbar som är tänkt att välkomna besökare inför sommaren 2019.

Den 94-sitsiga matsalen Bonnies erbjuder vagnservice, skräddarsydda cocktails, ett säsongsbaserat teutbud samt en välkomponerad vinlista sammansatt av Fredrik Horn, ett välkänt namn från bland annat tvåstjärniga Oaxen Krog och Frantzén. För den som önskar erbjuds även ett modernt och internationellt utbud av alkoholfria drycker, ett område där Bank Hotel ligger i framkant. Restaurangen, med sitt atrium, klassiska svart-och vitrutiga marmorgolv och smaragdgröna bås, håller öppet för frukost, lunch och middag, och gör Bonnie’s till en plats att besöka oavsett tid på dagen. Menyn är framtagen med inspiration från Europas kuststäder, och består av lokala favoriter samt ett antal signaturrätter, specifika för Bank Hotel. Namnet kommer självklart från 30-talets mytomspunna rånarpar Bonnie & Clyde. En av rätterna på dessertmenyn består faktiskt av en spargris i choklad. Den serveras med en hammare för att gästen ska kunna slå sönder den och komma åt innehållet.

Över hela hotellet kan man njuta av konst, både ny och gammal. I lobbyn hänger verk ur advokatfirman Vinges samling och i flera av hotellrummen finns tavlor från unga svenska konstnärer via Young Art. Bankvalvet i källaren görs under hösten om till ett galleri för utställningar.

Än så länge är det en hel del kvar att göra, men på onsdag den 22 augusti ska allt vara klart – då öppnar Bank Hotel.

 

Text och bild – Marlene Rindå Jikita

 

Visited 19 times, 1 visit(s) today