Du i Fokus
Resor

SkiStar Lodge Hundfjället – en känsla av Colorado

skriv ut
I helgen välkomnade SkiStar Lodge Hundfjället sina allra första gäster. Sälenfjället har fått ett pistnära resort som rymmer alla tänkbara bekvämligheter och förstklassiga matupplevelser. En riktig kronjuvel med känsla av Colorado.

Äntligen står SkiStars senaste satsning och kronjuvelen i Sälenfjällen färdig. Ett gemytlig resort i toppklass som kan jämföras med internationella skidanläggningar. När man kör av huvudvägen och ner mot anläggningen känns det faktiskt som att vara i Aspen eller Vail i Colorado.

Lodgen har en exklusiv och familjär atmosfär med varmt ombonade sällskapsytor, hotellrum, lägenheter, två trevliga restauranger och en stor lodgebar, relaxavdelning och gym i direktanslutning till två ultramoderna 8-stolsexpressliftar, nedfarter samt närhet till flygplatsen Scandinavian Mountains Airport endast en mil bort.

Som den ledande semesterarrangören för Skandinavien har vi med SkiStar Lodge Hundfjället definitivt gått från att vara ett liftbolag till ett fjällturismbolag året runt. Vår vision med den nya lodgen är att skapa en svensk fjällresort i toppklass med något för alla, säger Stefan Sjöstrand vd för SkiStar.

Pontus Frithiofs och Nordrests har skapa två restauranger inne i lodgen som blir naturliga mötesplatser efter en dag fylld av skidåkning och aktiviteter. Pontus! i Sälen, låter den svenska fjällvärlden möta det uttrycksfulla Nordamerika. Á la carte-menyn har ett brett utbud av rätter där grillat och shasimi är tongivande tillsammans med ett stort urval av vin och champagne, speciellt utvalda av chefsommelier Mario E. Moroni. Här njuter man av mat och dryck samtidigt som man ser ut över liftarna och skidbackarna. På morgonen serveras frukosten i samma lokaler.

Utanför restaurangen finns den inbjudande baren och generösa gemensamhetsutrymmen. Här finns bekväma soffor och fåtöljer att sjunka ner i framför en av alla brasor, det finns faktiskt en brasa inne i restaurangen också, samt uppe i receptionen. Här har Happy Hour blivit Champagne Hour, servering sker direkt från den väl utrustade champagnevagnen.

Pontus andra restaurang: Mondo, ligger i fastigheten precis intill lodgen, och är ett mer avslappnat ställe för skönt fjällhäng. Här erbjuds krögarens family-style-koncept som består av rätter från olika delar av världen. Här bjuds det även på hög puls med en traditionellt fartfylld afterski från DJ:s och liveframträdanden på eftermiddagarna. Boende, två restauranger, gym, SPA, fest och en massa annat under ett enda tak alltså.

Med Mondo och Pontus! i Sälen ska gästerna inte behöva ta sig till andra orter än Sälen för god mat och dryck, underhållning och afterski. Vi erbjuder allt man kan önska sig efter en dag i backen eller i spåret, säger Pontus Frithiof, grundare och ägare Pontus Group.

SkiStar Lodge Hundfjället rymmer 153 rum, varav tre sviter i etage, sammanlagt 786 bäddar. Här finns även konferensutrymmen, spa, gym, shop och två restauranger samt en stor lodgebar. En varm, ombonad och rustik miljö men samtidigt luftig atmosfär med stora panoramafönster med utsikt över fjället.

Lodgens hotellrum är smakfullt inredda, lägenheterna har dessutom snygga mindre kök eller pentryn med all nödvändig köksutrustning. Några av hotellrummen och lägenheterna, samt sviterna, har generösa balkonger med storslagen utsikt över nedfarterna och det majestätiska fjället. Allt inspirerat av Aspen, Newport och Mammoth Mountain, vilket syns tydligt.

Som tidigare nämnts finns här ett SPA – Frost Pool & Sauna. Här finns en inomhus- och en utomhuspool, bubbelpool med vattenfall och massage för ryggen, en varm källa och ett caldarium (varmt rum) med aromatiska dofter, aufgussbastu samt en traditionell torrbastu. Utöver det finns ett fullt utrustat gym och en bar som serverar dryck och snacks. Även här är det såklart utsikt över fjället.

 

 

Att bo på SkiStar Lodge Hundfjället ger många möjligheter och det är gästen som styr sin vistelse hos oss. Upplevelsen och känslan ska vara som att ha en egen mysig stuga, men med all tänkbar service, bekvämligheter och aktiviteter i lodgen och utanför dörren, säger Lena Backlund, hotellchef SkiStar Lodge Hundfjället.

Man kan inte säga annat än att här är väldigt bekvämt med allt under ett och samma tak. Vi ankomst sparkar man av sig skorna och myser sedan runt i tofflor och pjäxor resten av vistelsen. Läget är perfekt och utsikten magisk!

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – pressmaterial

 

Visited 55 times, 1 visit(s) today