Du i Fokus
Hem & Inredning

Möbelkollektion i samarbete med Carl Larsson-gården i Sundborn

skriv ut
Möbelmästarna har i ett samarbete med Carl Larsson-gården tagit fram en unik kollektion vackra möbler i direkt tolkning av möblerna från gården i Sundborn. En möbelserie med den karaktäristiska färgpaletten från Karin och Carl Larssons hem, framtagen för att platsa både i det klassiska och det moderna hemmet.

När Karin och Carl Larsson ärvde en liten stuga med tre rum och kök av Karins far, var det ingen som kunde ana vilket stilmässigt arv de skulle lämna efter sig. Tillsammans designade och byggde paret upp ett av världens mest kända konstnärshem. Karin stod för helhetsutformningen och skapade ljusa luftiga rum med möbler, konst och textil i en mix av svensk allmogestil och internationella trender, där hon formgav flera av de rustika möblerna och textilierna själv. Färgsättningen var djärv och den röda och gröna färgen stod i fokus.

Karin och Carls fria inredningsstil har präglat inredningen i flera generationer och är än idag en högst aktuell inspirationskälla. Genom kollektionen Sundborn har Möbelmästarna möjligheten att vara med och föra vidare det kulturarv som paret efterlämnade.

– Vi är otroligt glada för att Carl Larsson-gården valt att göra detta samarbete med oss på Möbelmästarna. Att få vara en del av ett svenskt kulturarv i form av en komplett möbelserie är något vi är väldigt stolta över, säger Sebastian Winding, E-commerce Manager på Möbelmästarna.

Möblerna har en träffsäker, tydlig design i personlig stil och är samtidigt funktionella och anpassade för att ha en självklar plats i dagens hem. Tanken är att man ska plocka delar som man tycker om och blanda fritt med andra möbler, både gamla som nya, för att i sann Larssonsk anda skapa sin alldeles egna stil.

 

 

Text och bild – Pressmaterial

 

Visited 53 times, 1 visit(s) today