Du i Fokus
Resor

SAS startar sommarlinje mellan Stockholm och Estlands sommarhuvudstad Pärnu

skriv ut
Lata dagar på stranden, det är så 52 procent av de svenska resenärerna vill spendera sin tid under utlandssemestern. Och den 25 juni blev detta ännu lättare, då SAS startade sin sommarlinje mellan Stockholm Arlanda och den estländska sommardestinationen Pärnu.  

En undersökning som YouGov genomfört på uppdrag av Visit Estonia, visar att 52 procent av svenska resenärer ser sol, strand- och badsemester som en av de främsta reseanledningarna för en utlandssemester. Och hela 56 procent svarar att de söker avslappning. Estland, med sin vidsträckta kust, skärgård och vackra sommarstäder, är ett perfekt alternativ för de svenskar som längtar efter att resa utomlands, utan att behöva lägga tid och planering på långa och dyra transportsträckor.

I sommar lanserar SAS en ny sommarlinje mellan Stockholm och Estlands sommarhuvudstad Pärnu. Med två avgångar per vecka, mellan den 25 juni och 16 augusti kommer solsugna svenskar kunna flyga från Arlanda till Pärnu på endast en timme och 20 minuter. Svenska golfentusiaster har också något att se fram emot, då Pärnu är en mycket omtyckt golfdestination med bra banor och tillhörande faciliteter, såsom restauranger och hotellanläggningar.

”Man behöver inte resa långt för att uppleva sol, bad och avslappning. Estland har en svårslagen natur med skärgård, över 2000 öar, och vackra sandstränder. Pärnu är en av våra mest populära semesterdestinationer och inte undra på, med sitt stora utbud av familjevänliga sommaraktiviteter, golfbanor i världsklass och gångavstånd till det mesta att se och uppleva. Vi är otroligt glada för att SAS lanserar sin säsongslinje, som gör det möjligt för svenska besökare att resa direkt från Stockholm till Pärnu!”, säger Liina Maria Lepik, Director på Estonia Tourist Board.

Fem anledningar att besöka Pärnu under sommarsemestern

Pärnu är en semesterstad som erbjuder både avkoppling på stranden och roliga sommaraktiviteter, för den lite mer rastlöse. Förutom vattensport såsom SUP, segling och hästridning längs vattenbrynet finns här goda golfmöjligheter. Endast 15 minuters bilresa från staden ligger de två banorna White Beach Golf, med sin vita sandstrand, och Pärnu Bay Golf Links belägen intill havet, och som räknas till en av de 100 bästa golfbanorna i världen.

Trots Pärnus goda rykte som Estlands sommardestination är staden lugn och fridfull. Här finns ett rikt kultur- och nöjesliv som enkelt att utforska tack vare stadens kompakta kärna. I Pärnu är man miljömedveten och här finns en väletablerad cykelkultur som under sommarsäsongen betyder att de allra flesta tar sig fram på två hjul.

Estland är känt för sina vackra spaanläggningar och kurorter. Pärnu är inget undantag. Här garanteras besökare en härlig semester, oavsett väder. Om solen går i moln är det bara att packa ihop strandväskan och bege sig till ett av stadens span. Välj mellan lyxiga behandlingar, ta ett dopp i poolen eller hoppa in i den värmande bastun.

Pärnu är känt för sin höga gastronomiska standard – lokala råvaror, spännande smakupplevelser och talangfulla kockar. De bästa restaurangerna i Pärnu finns med i Estniska restaurangguidens rekommendationer och är mer än värda ett besök. Flera restauranger är belägna längs vattnet och bjuder på vackra solnedgångar under middagen.

Med den nya SAS-linjen är det både enkelt, billigt och snabbt att resa till Pärnu.

 

Text och bild – Pressmaterial

 

Visited 14 times, 1 visit(s) today