Du i Fokus
Resor

Birka Cruises besöker Berlin sommaren 2020

skriv ut
Birka Cruises bjuder på storstadspuls, badorter och historiska upplevelser när rederiet presenterar 2020 års nya långkryssningar. Sommarens stora nyhet är möjligheten att besöka världsmetropolen Berlin under en ny femdygnskryssning. Återkommer gör även Birkas klassiker som Höga Kusten, Gotland och förra årets succényhet Klaipeda.

Semestertrenden med kortare upplevelseresor på nära håll fortsätter. Efter de senaste årens succéer med bland annat resorna till Höga Kusten lanserar Birka inför sommaren 2020 möjligheten att besöka Berlin och Hamburg under samma kryssning. Under resans fem dygn görs tre strandhugg. Första stoppet blir Hansastaden Lübeck med Hamburg följt av badorten Warnemünde med utflykter till Berlin. Resan avslutas på Bornholm innan det är dags att återigen styra kursen mot Stockholm.

­– Våra kryssningar till Tyskland är sedan länge väldigt uppskattade, därför känns det extra kul att i år kunna erbjuda våra gäster möjligheten att också besöka Berlin som är en av Europas mest spännande städer, säger Marcus Hammarström, Marknadschef på Birka Cruises.

– Våra långkryssningsgäster vill kombinera bekvämligheten på en kryssning med spännande upplevelser i varje hamn. Därför är det viktigt för oss att ständigt skapa utflyktsnyheter i anslutning till alla de resmål vi besöker, avslutar Marcus.

Sommaren 2020 gör Birka totalt 14 långkryssningar till olika resmål runt Östersjön. Utöver den nya femdygnskryssningen återkommer fjolårets succényhet Klaipeda, kryssningarna till världsarvet Höga Kusten i kombination med Vasa eller Luleå samt Rügen. Dessutom utökas antalet weekendkryssningar till Visby.

­På långkryssningarna tillbringas en dag i varje hamn, antingen på egen hand eller på någon av de guidade utflykter som erbjuds. Middagarna ombord bjuder på specialkomponerade menyer med lokala inslag. Det finns också ett stort utbud av spa, aktiviteter och nöjen.

Kryssningarna är bokningsbara från mitten av december men redan nu kan den som vill anmäla sitt intresse på birka.se/kryssningar/langkryssningar.

 

Text och bild – Birka  Cruises

Visited 22 times, 1 visit(s) today