Du i Fokus
DryckMat & Dryck

Succén GLÖET Sparkling Glögg utökar med GLÖET White Sparkling Glögg

skriv ut
Till jul ska man ha glögg, det är sedan gammalt. En jul utan glögg är inte en riktig jul utan bara en blek kopia, som midsommar utan stång eller påsk utan ägg. Får man piffa glöggen? Såklart man får!

GLÖET Sparkling Glögg är baserad på rosébubbel och smaksatt med klassiska glöggkryddor. Den blev snabbt en favorit och vann pris för sitt recept 2017 i den internationella tävlingen IWSC, 2019 fick den pris i Wineawards och förra året sålde hela lagret slut redan i november.

Glöet Sparkling Glögg har en trevligt kryddig och fruktig doft med inslag av ingefära, körsbär, vanilj, kryddnejlika och kanel. Smaken är kryddig och fruktig med inslag av ingefära, körsbär, vanilj, kanel och apelsinskal.

I år är succén tillbaka igen och dessutom åtföljd av ett nytillskott; GLÖET White Sparkling Glögg. Det är ett mousserande vitt vin smaksatt med klassiska glöggkryddor och en twist av bakat äpple. Den tilldelades en silvermedalj i The Worlds Finest Glass of Bubbly Awards i oktober 2019.

Glöet White Sparkling Glögg med en twist av bakat äpple har en fräsch, fruktig och kryddig smak. Doften är kryddig och fruktig med inslag av ingefära, kryddnejlika, kardemumma och kanel och citrus.

– Folk har blandat glögg och bubbel på egen hand i några år men utmaningen med hemgjort ”glubbel” är att den ofta blir för söt. Vi ville ta fram ett recept som har den traditionella smaken av glögg och den festliga känslan av bubbel men utan att den blir för söt, säger Anette Raunio, en av grundarna till Glöet.

GLÖET Sparkling Glögg finns på Systembolaget och GLÖET White Sparkling Glögg finns i beställningssortimentet.

 

Glöet Sparkling Glögg
Artikelnr: 77160
Pris: 99 kr

Glöet White Sparkling Glögg
Artikelnr: 77404
Pris: 99 kr

 

Text och bild – Marlene Rindå Jikita & Martin Jikita

 

Visited 29 times, 1 visit(s) today